Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо Бучи при спиране?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо Бучи при спиране?

Здравейте,

От скоро сложих нарязани и надупчени вентилирани предни спирачни дискове...Смених и накладките и ми прави впечатление, че като спирам с по-висока скорост от 80 до 0 км/ч примерно се чува едно "бучене" (нещо като "Буууууууууу" ). До сега не съм карал кола с такива дискове и не знам дали това е нормално или има нещо нередно...Няма вибрации при спиране.
    Колегата Ферарист беше писал в една тема, че неговите издавали също някакъв звук....
    Има ли значение посоката на нарезите как ще се сложи...?
    ето такива са моите

http://jb-tuning.com.ua/imgs/6565_thumbnail_.jpg

Помагайте
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

според мен е от гумите или от някой лагер на главина, но незнам тия дискове дали не трябва да се кара с рейсингови накладки
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Нарязани дискове и съответни накладаки

И аз мисля, че звукът е заради нарязаните дискове. Не знам дали това ще е разли8чно с други накладки...
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Opel Calibra 2.0 (бивша - вече е на сина ми)

Comment

За лагер не мисля, защото със старите дискове не го правеше...СПира много яко, но бучи, няма вибрации в педала..Кажете за посоката на нарезите има ли значение? Както съм дал снимката...този диск на мен ми е от пасажерската страна. По разни чужди сайтове гледам всички са си ги сложили обратно...демек нареза е обратно на посоката на въртене на колелото...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          За лагер не мисля, защото със старите дискове не го правеше...СПира много яко, но бучи, няма вибрации в педала..Кажете за посоката на нарезите има ли значение? Както съм дал снимката...този диск на мен ми е от пасажерската страна. По разни чужди сайтове гледам всички са си ги сложили обратно...демек нареза е обратно на посоката на въртене на колелото...
          Както е на снимката този диск трябва да ти е на предно ляво.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега, и аз мисля че трябва да е с обратна посока диска. Щом преди не го е правила значи остава или посоката на дисковете или накладите да не са подходящи за тия дискове.
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Ако на самият диск турбината е с прави лопатки,го слагаш както на теб ти харесва,отворите и прорезите служат за отвеждане на газовете които се отделят при спиране от накладката и подобряват контакта между диска и накладката,а по този начин подобрява и охлаждането.
              TIPO 2.0 91g.
              PUNTO 1.2 04 g.
              156 1.8 TS 00g

Comment

Какво ще рече прави лопатки? Дал съм снимка в първото ми мнение в тази тема..Виж я и ми кажи аджеба за теб това прави или не са лопатките?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Май някой пак ме отсвирва. Защо??
                  Last edited by Каз Свилен; d.m.y г., 23:24.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Не разбрах....Дал съм една снимка къде ги видя 3?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Не разбрах....Дал съм една снимка къде ги видя 3?
                      Какъв ти е въпросът? Не можах да разбера точно.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

С 2 думи да си играя ли да сменям посоката на въртене или да оставя така?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Дискове

Просто каналите трябва да отиват назад, когато се приближават към периферията. Разбра ли ме? Ако е обратно трябва да ги реверсираш, т.е. десният диск да стане ляв, а ако имаш и двата варианта едновременно - дисковете са универсални и стават и за ляво, и за дясно)). Не мога да ти го нарисувам, защото имам преблеми с постването на снимки, т.е. скици.
                          Last edited by Каз Свилен; d.m.y г., 00:20.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Нарязаните (Slotted) дискове май си е нормално да бръмчат . И на Brembo Slotted дисковете бръмчат . Един приятел кара на Рено Меган с такива . При това неговите са само вентилирани и нарязани , не са двийно вентилирани .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Моите не издават никакви такива звуци....
                              Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                              Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                              Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                              Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                              Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Working...
                              X